sâmbătă, 19 aprilie 2008

Primarul este al orasului, nu orasul este al primarului


Cu cat se apropie alegerile, cu cat mai mult alesul nostrum incepe sa intre in panica, de teama ca nu cumva vreun spus al urbei sa indrazneasca sa-l clatine sau sa-l demoleze din turnul de fildes in care s-a cocotat de 12 ani.
Nu poti sa legi un dialog cu mai multi cetateni dintr-un cartier, sa schimbi cateva cuvinte ca imediat apare un politist comunitar care te intreaba ce cauti colo. Ziaristii nu pot lua interviuri, pentru ca trebuie sad ea socoteala aceluiasi politest comunitar si trupelor de agitator condusi de “sleahta” cea vestita din primarie care imparte amenintari in stanga si in dreapta si transforma acet oras intr-o adevarata enclave, in care domneste, din ce in ce mai evident, teroarea, FRICA !
Oamenilor le este frica sa vorbeasca. Sunt foarte multi cei care nu mai spera in normalitate, pentru ca le este frica sa mai ceara socoteala baronului pentru ceea ce face si mai ales ce nu face in acest oras ! Acest lucru nu este normal, pentru ca intr-o comunitate civilizata – asa cum nu avem pretentia sa spunem ca este si municipiul nostrum – Primarul este al orasului, si nu orasul al primarul.
Imi doresc la fel ca oricare alt cetatean al acestui municipiu, sa intru in acea Primarie atunci cand am o problema de rezolvat fara sa imi fie teama ca voi fi admonestat de gardienii care inconjoara Primaria. Imi doresc sa pot intra in Primarie fara sa fiu intrebat de “Cerber” ce treaba am eu cu dom’ Primar.
Doar acest lucru este practic imposibil atata vreme cat in acea cladire pe care noi, contribuabilii de rand, o sustinem din punct de vedere financiar, exista un individ in chip de vataf care, din pricina “suspiciunii de PARANOIA” nu mai are nici rabdare si nici chef sa-si asculte supusii. Ori, dupa parerea mea, un bun administrator al orasului trebuie sa fie aproape de oameni sa sties a le asculte pasurile. Oamenii care intra in Primarie nu vin de placere, ci pentru ca au un necaz. Ei isi doresc de la edilul lor sa auda o vorba buna, spusa pe un ton calm. As vrea sa ii reamintesc omului din turnul de fildes ca 80 % dintre cetatenii acestui oras nu mai au la cine sa se planga… Sunt foarte multi cetateni care spun ca, daca prin absurd, sunt foarte multe interventii, reusesc sa ajunga la conducator, pleaca mai necajiti decat la intrare in palatal interzis.
De fiecare data cand cineva incearca sa ii descopere adevarata fata a a cestui individ care chinuie populatia orasului in ultimii 12 ani, ori este apostrofat si amenintat in fel si chip, ori… I se spune, “frumos”, ca aceea nu este treaba lui ! Pentru tot ceea ce nu reuseste sa faca in acest oras, de fiecare data este de vina altcineva,.
Intrebarea care se naste in aceste conditii este: nu cumva noi suntem de vina ca acest individ rezista de 12 ani in turnul sau de fildes ?

Niciun comentariu: