joi, 20 martie 2008

“Vã aranjez eu pe voi, mã, pe toti !" (Lucian Iliescu)

Pentru cã îti simte “fotoliul” amenintat, Lucian Iliescu foloseste
Metode de intimidare
Se vorbeste deja despre faptul cã primarul “en titre” al municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, ar fi intrat într-un soi de disperare, fiind cuprins de fiori reci pe sira spinãrii, numai când se gândeste cã are contracandidati la fotoliul pe care-l ocupã de 12 ani. Altfel nu ne putem explica iesirile domniei sale, declaratiile belicoase, în special la adresa PSD-ului si a candidatului acestuia la functia de primar.
Duminica trecutã, pe strada Pictor Grigorescu s-a consumat un episoad de furie al primarului. Acesta si-a iesit din fire, atunci când a întâlnit un grup de aproximativ 20 de cetãteni, care stãteau de vorbã cu Marian Mãroiu, candidatul PSD la functia de primar al municipiului. A oprit limuzina si l-a apostrofat (de la înãltimea functiei de edil) pe Marian Mãroiu, acuzându-l cã face campanie electoralã. Calm, Mãroiu i-a rãspuns cã nu are insemne ale vreunui partid, ci stã de vorbã cu oamenii, ca orice cetãtean onest al municipiului... Câtiva cetãteni din grupul respectiv i-au reprosat primarului cã au trecut ani de zile de când nu si-a mai adus aminte de ei, cã nu au locuri de muncã, cã li s-a interzis sã mai foloseascã atelajele hipo (singurele lor surse de câstig), chiar si pe strãzile lãturalnice... Aceastã “îndrãznealã” l-a urticat pe edilul sef, care a coborât din autoturism si s-a repezit la unul dintre cei care-l apostrofau, bruscându-l si amenitându-l...
A plecat apoi spre cartierul de locuinte sociale “Obor”, dupã care s-a întors si, din mersul masinii a mai aruncat câteva apostrofãri. Dupã un sfert de ceas a apãrut în zonã un echipaj al Politiei comunitare, care s-a învârtit prin preajma oamenilor, dupã care, neexistând niciun motiv de interventie, a fãcut cale întoarsã. Toatã actiunea de mai sus se petrecea chiar în fata casei si magazinului domnului Tigãnilã George, care ne-a povestit cum au decurs lucrurile:
“Domnul Marian Mãroiu a venit sã vorbeascã cu oamenii, iar acestia i-au spus ce probleme au, ce greutãti întâmpinã, ce ar trebui sã facã pentru ei în cazul în care va fi ales ca primar, s-au plâns cã nu au locuri de muncã, etc. Însã, cel mai important pentru oamenii din aceastã zonã, este sã li se dea voie sã iasã la câmp cu cãrutele, pe niste trasee periferice, fixate dinainte... Aceasta este, pentru multi, singura sursã de câstig, peticul de pãmânt pe care-l lucreazã, pentru a-ti hrãni animalele din ogradã... Asadar, duminicã, pe la ora 9:30, primarul a oprit masina lângã grupul de oameni din fata casei mele si a întrebat ce e cu noi acolo... Unul dintre bãietii din grup i-a reprosat primarului cã i-a nenorocit pe toti, cã nu se mai poate trãi în oras, cã nu sunt locuri de muncã... Atunci, primarul s-a dat jos din masinã si l-a luat de gât pe bãiatul ãsta, pe nume Asan, l-a zguduit putin si l-a înjurat. "Te fac eu pe tine, te aranjez eu" , i-a zis primarul nervos si cu fata congestionatã de nervi... Ce au fãcut oamenii din jur? Faza s-a petrecut atât de repede încât nimeni nu a reactionat, toti au fost bulversati de atitudinea primarului. Acesta s-a urcat în autoturism, a plecat spre cartierul Obor, dar imediat s-a întors si, din mersul masinii ne-a mai aruncat câteva vorbe, "vã aranjez eu, mã, pe voi, pe toþi”.
Ceea ce i s-a întâmplat a doua zi domnului George Tigãnilã este, însã, de domeniul teatrului absurd... Încã de la primele ore ale diminetii au început sã curgã controalele si, pânã în ora 15:00 omul trecuse prin 5 comisii de control si primise deja amenzi însumate la 80 de milioene de lei vechi!


Garda Financiarã, OJPC,
Directia de Taxe si Impozite,
instrumente de intimidare
“Mai întâi a venit Garda Financiarã care m-a amendat cu 55 milioane de lei vechi pentru cã nu declarasem în registru banii din buzunar si exista o inadvertentã în monetar... La putin timp au apãrut cei de la Protecþia Consumatorului, care m-au amendat cu 25 de milioane de lei vechi, pentru cã pe una dintre sticle nu era trecut pretul... Curtea de Control a Primãriei a fost a treia echipã care m-a vizitat... Ãstia nu m-au amendat, însã m-au amenintat, au fost trimisi doar sã mã sperie: "Ce, domnul Tigãnilã, faceti politicã în fata casei si a cârciumii?". Nu am înteles de ce au venit cei de la Taxe si Impozite, pentru cã ei m-au întrebat dacã am carte funciarã... E aiurea, nu e treaba lor, pentru cã eu nu am intentia sã îmi vând casa sau terenul... Apoi m-au întrebat dacã am plãtit toate impozitele la serviciul lor, desi nu era necesarã deplasarea pânã la mine, ci, mai degrabã se uitau pe calculatoarele lor si observau cã eram cu plãtile la zi... Apoi, mi-au spus cã au venit în nume personal: "Mai vedem noi ce e cu dvs".

“... Vino acum la domnul
primar si sã vezi cã
te va ajuta” (Stan Vasile)

Ultimii care au venit au fost aghiotantii primarului Iliescu: Stan Vasile, fost sef al Gãrzii Financiare si actual sef al Direcþiei de Taxe si Impozite din cadrul Primãriei, împreunã cu încã douã persoane. Domnul Stan Vasile m-a întrebat de scandalul de duminicã (primise el niste informatii în acest sens)... "Stii cã eu am fost seful Gãrzii Financiare si pot sã îti creez necazuri... Ia spune, ai fost la domnul Iliescu si nu ti-a rezolvat problemele? Ei bine, vino acum si sã vezi cã te va ajuta...”.

Inamicul public nr. 1 ...

Ar mai fi câteva organe de control care încã nu au trecut pe la “mica cârciumioarã” a domnului Tigãnilã, care a devenit peste noapte inamicul public numãrul unu al primarului Iliescu. Este si acesta un mod de a le acorda respect si atentie celor care îti sunt adversari politici. Însã, ceea ce nu te dãrâmã, te întãreste, iar modalitatea aceasta a edilului sef, de a semãna vânt, ar putea sã-i aducã o bogatã recoltã de furtunã în urnele de vot.
Am încercat sã avem un dialog si cu domnul Asan, cel care a fost agresat si înjurat de primarul Lucian Iliescu, însã nu am reusit sã obtinem o declaratie de la domnia sa.

*** redactat in ziarul "Vlasca" ***

Niciun comentariu: