vineri, 21 martie 2008

In lupta cu autoritatile locale este implicat si TSD Giurgiu !

Într-o noua formula, tinerii pesedisti au tinut prima conferinta de presa din acest an si nu au ezitat sa prezinte criza acuta prin care trece municipiul Giurgiu.Astfel, presedintele organizatiei de tineret Alin Gutu (aflat la cel de-al treilea mandat), vice-presedintii Catalin Ionescu (fostul lider al tinerilor din Patidul Conservator), Manuel Dumitru Craiciu si Ionut Soava au luat cuvântul si au explicat ceea ce îi nemultumeste pe majoritatea tinerilor giurgiuveni.
Conform datelor preluate de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca – Giurgiu, de la începutul anului, numarul somerilor a cunoscut o crestere spectaculoasa ajungând în acest moment la 4.378 de persoane, cu 300 mai multe decât la finele lui decembrie 2007.“În astfel de conditii, ni se pare normal ca tinerii din Giurgiu sa migreze catre locuri în care sunt respectati si bine platiti” – declara Alin Gutu. “Municipiul Giurgiu, a continuat acesta, devine pe zi ce trece un oras îmbatrânit, un oras de tranzit care nu intereseaza si nu atrage pe nimeni”.Slaba administratie, lipsa de preocupare precum si clientela politica au facut ca acele locuinte sociale pentru tineri sa existe doar pe hârtie. “Am dori sa stim pe ce criterii au primit dreptul de a locui în ANL-uri desi nu mai sunt tineri de mult? De ce nu s-a respectat ordinea dosarelor. Mai mult chiar, exista persoane tinere care, neavând bani, s-au împrumutat la banci cu multi ani în urma, însa sunt în conti-nuare în asteptare în timp ce alte persoane, chiar si necasatorite, stau în ANL-uri cu doua camere încalcând legislatia în vigoare. Ba, mai mult, majoritatea acestora sunt salariati ai Primariei” – a mai declarat Alin Gutu.A mai fost adusa în discutie “gogorita” emisa de administratia locala, care, prin vocea Primarului, afirma cu ceva timp în urma ca doreste construirea unui campus universitar, iar acum terenul respectiv este vândut pe bucati diversilor apropiati ai Primarului… Tinerii care termina un liceu nu au unde sa îsi continue studiile. Primaria, nu s-a ocupat de acordare de facilitati tinerilor cu idei de afaceri, cum ar fi acordarea unui spatiu de punere în practica a acestor idei. Catalin Ionescu a declarat, în încheierea conferintei, ca s-a alaturat tinerilor din PSD datorita faptului ca “obiectivele din fostul meu partid sunt aceleasi; vreau sa facem treaba împreuna pentru ca ne-am saturat de trotuarele orasului si de soselele sale care sunt schimbate non-stop, de parcurile inutile, gen cel de la Steaua Dunarii… Nu avem o plaja amenajata sau o faleza, nu putem exploata Portul, nu avem o Sala Polivalenta, desi dorinta pentru sport este imensa în acest oras. Investitiile municipiului lipsesc datorita costurilor suplimentare impuse de Primarie. Cu totii suntem constienti de faptul ca Giurgiu are nevoie de o schimbare, de o înlaturare a perfuziilor care îl sustin artificial. Avem nevoie de solutii concrete nu de banci vopsite!”

2 comentarii:

TheOne spunea...

Au perfecta dreptate tinerii social democrati...daca nu se va face o SCHIMBARE ...in acest oras uitat de toti...nu vor ramane decat pensionarii, asa ar putea fi de folos si sutele de bancute din acest oras...voi alege ce e mai bun pentru soarta tinerilor din orasul meu natal!

www.giurgiuro.blogspot.com spunea...

Fapte! Lista cu specialistii consltati inaintea faptelor, expuneri [ublice si dezbateri publice ale proiectelor! Tinerii sunt orasul giurgiu, nu economia,nu turismul si nici tentativele de parcuri.
Avem nevoie de locuri de munca, nu sa devenim muncitori! Am sa aleg asa cum imi spun interesele personale si acelea sunt: sa pot avea o familie si o slujba in orasul pe care il iubesc fara sa aud mereu de marsaviile de la primarie si fara sa astept 5 luni pentru un eveniment cultural de calitate! Bucurestiul nu se muta, numai Giurgiu cade!